دوازدهمین دوره آنلاین حسابداری آپاداس آذر ماه شروع میشه، همین الان رزرو کن!(ظرفیت باقی مانده 6 نفر)

کدینگ حسابداری

آبان 13, 1403

کدینگ حسابداری
0.0

چکیده

حسابداری فرآیندی است که در آن محاسبات مالی مختلفی در مورد موضوعات گوناگون انجام می‌شود. این محاسبات لازم است به شکلی تفکیک شوند تا دسترسی به آن‌ها آسان باشد. کدینگ حسابداری شامل همین فرآیند تفکیک حساب‌ها و مشخص کردن زمینه و موضوع آن‌ها می‌شود. انواع مختلفی از کدینگ با توجه به حجم محاسبات و زمینه‌های مختلف در حسابداری مورد استفاده قرار می‌گیرد. کدها توسط سرپرست حسابداری یا مدیر مالی تعیین می‌شوند و تعریف جهانی یا استانداردی ندارند.

علم حسابداری و فرآیند رسیدگی به امور مالی یک شرکت یا سازمان، نوعی مهارت است که برای تحلیل اطلاعات و مدارک مالی به کار می‌رود. بنابراین لازم است حسابداران علاوه بر داشتن دانش و تخصص، راهکارهایی مانند سیستم کدینگ حسابداری را به مدیران گزارش دهند. حرفه حسابداری می‌تواند برای یک شرکت بسیار تعیین‌کننده باشد و آن را در معرض صعود یا سقوط قرار دهد.

حسابداران معمولاً با تمامی موضوعاتی که به عملیات مالی شرکت‌ها و سازمان‌ها مرتبط است، سر و کار دارند. به همین خاطر باید قبل‌از هر چیز یک نظم کلی در موضوعات مالی شرکت ایجاد کرده و آن‌ها را در قالب عناوین اصلی و فرعی سامان بخشند. این مسئله به ویژه برای شرکت‌ها و سازمان‌هایی با ساختار گسترده و شبکه‌های پیچیده‌ی مالی، ضرورت بیشتری پیدا می‌کند.

متخصصان حسابداری برای حل این مسئله، سیستمی به نام کدینگ حسابداری طراحی کرده‌اند که از طریق آن می‌توان یک سیستم یکپارچه و منظم برای قرار دادن اطلاعات مالی در ذیل عناوین اصلی یا فرعی ایجاد کرد. طراحی کدینگ حسابداری ممکن است کار نسبتاً آسانی نباشد، بنابراین در این مقاله شما را با الفبای طراحی کدینگ حسابداری آشنا می‌کنیم.

کدینگ حسابداری برای مکانیزه کردن عملیات حسابداری قابل استفاده است. حساب‌ها بسته به نوع و حجم عملیات مالی در چند سطح تعریف می‌شوند که هر مجموعه عملیات دارای یک کد است. حسابداران با استفاده از این کدها، ثبت عملیات‌های حسابداری را به صورت صحیح انجام می‌دهند. دارایی‌ها، بدهی‌ها و سرمایه از ارکان اصلی حسابداری هستند که در طراحی یک سیستم کارای حسابداری باید به اجزاء ریزتری تبدیل شوند. کدینگ باید به نوعی طراحی شود که استانداردهای حسابداری را نقض نکند.

کدینگ یک نوع از انواع دسته‌بندی حساب‌ها در حسابداری است و به طور معمول به شیوه درختی انجام می‌شود. در این روش، دسته‌بندی‌هایی برای حساب‌ها مشخص می‌شود که دارای سطوح مختلف و کدهای تعریف شده متنوعی هستند. کدینگ به معنای شماره‌گذاری است و به ترکیب آن با حسابداری، معنای کدگذاری مجموعه‌ای از حساب‌ها را می‌دهد.

هدف از کدینگ حسابداری استاندارد کردن عملیات‌های مالی و یکپارچه‌سازی آن‌ها، افزایش سرعت و دقت در عملیات مالی و کاهش خطای انسانی، و آسان‌تر شدن گزارش‌گیری برای حسابداران است. زمانی که در فرآیندهای حسابداری، رویدادهای مالی پرتعداد و متنوع هستند، عدم استفاده از کدینگ حسابداری می‌تواند به هم‌ریختگی و بی‌نظمی منجر شود.

با ورود فناوری به علم حسابداری و تولید نرم‌افزارهای پیشرفته، مفاهیم جدیدی مانند کدینگ حسابداری به این علم وارد شده‌اند. امروزه حسابداری با نگاه علمی و فناوری‌های روز پیشرفت قابل توجهی داشته است. در این مقاله از آموزشگاه حسابداری آپاداس، مفهوم کدینگ حسابداری، انواع آن، اهداف طراحی و استفاده از آن، و سطوح و ساختار استاندارد برای کدینگ و نمونه‌های آن را بررسی می‌کنیم.

کـدیـنـگ حسـابـداری

کدینگ حسابداری برای مکانیزه کردن عملیات حسابداری قابل استفاده است. حساب های بسته به نوع و حجم عملیات مالی در چند سطح تعریف می شود. که هر مجموعه عملیات دارای یک کد می‌باشد. حسابداران با استفاده از این کدها ثبت عملیات‌های حسابداری را به صورت صحیح انجام می‌دهند.دارایی‌ها، بدهی‌ها و سرمایه از ارکان اصلی حسابداری هستند که در طراحی یک سیستم کارای حسابداری ضروری است تا به اجزاء ریزتری تبدیل شود. این اجزاء حساب‌های معین و تفصیلی می‌باشند که در زیر گروه اصلی معادله حسابداری قرار گرفته‌اند. کدینگ باید به نوعی طراحی شود که استانداردهای حسابداری را نقض نکند. در سیستم‌های حسابداری معمولاً کدینگ حسابداری به‌صورت پیش‌فرض طراحی شده که لازم است حتماً حسابداران آن‌ها را بررسی کرده و درصورت بروز مشکل و مغایرتی آن‌را اصلاح نمایند.

حسابداری فرآیندی است که در آن محاسبات مالی مختلفی در مورد موضوعات مختلف انجام می‌شود. این محاسبات لازم است به شکلی از یکدیگر تفکیک شوند تا درصورت نیاز دسترسی به آن‌ها آسان باشد. کدینگ حسابداری شامل همین فرآیند تفکیک حساب‌ها و مشخص کردن زمینه و موضوع آن‌ها می‌شود. انواع مختلفی از کدینگ با توجه به حجم محاسبات و زمینه‌های مختلف آن در حسابداری مورد استفاده قرار می‌گیرد. در فرآیند کدینگ، کدهای مختلف برای حساب‌های گوناگون تخصیص می‌شود. این کدها تعریف جهانی یا استانداردی ندارند و توسط سرپرست حسابداری یا مدیر مالی تعیین می‌شوند.

علم حسابداری و فرآیند رسیدگی به امور مالی یک شرکت یا سازمان یا شخص حقوقی درواقع نوعی مهارت است که برای تحلیل اطلاعات و مدارک مالی یک شرکت یا سازمان به کار می‌رود. بنابراین لازم است که حسابداران علاوه‌ براین‌که دانش و تخصص مناسبی برای استفاده از داده‌های مالی و تحلیل آن‌ها داشته باشند، راهکارهای جذابی مانند سیستم کدینگ حسابداری به مدیران خود گزارش دهند. بنابراین حرفه حسابداری می‌تواند برای یک شرکت بسیار تعیین‌کننده باشد و آن را در معرض صعود یا سقوط قرار دهد.

حسابداران افرادی هستند که معمولاً با همه‌ی موضوعاتی که به نحوی با عملیات مالی شرکت‌ها و سازمان‌ها ارتباط پیدا می‌کند، سر و کار دارند؛ به همین خاطر باید قبل‌از هر چیز یک نظم کلی را در موضوعات مالی شرکت ایجاد کرده و آن‌ها را در قالب عناوین اصلی و فرعی سامان بخشند. در غیر این‌صورت کارهای انجام شده به درستی قابل پیگیری نخواهند بود. این مسئله به ویژه برای شرکت‌ها و سازمان‌هایی که دارای ساختار گسترده و شبکه‌های پیچیده‌ی مالی هستند، ضرورت بیشتری پیدا می‌کند؛ زیرا انبوهی از اطلاعات مالی ایجاد شده و باید مدیریت شوند که این مدیریت جز از طریق ایجاد یک نظم کلی امکان‌پذیر نیست.

متخصصان و متفکران حسابداری برای حل این مسئله و چالش‌های مرتبط با آن، سیستمی را با عنوان کدینگ حسابداری در نظر گرفته‌اند که از طریق آن می‌توان یک سیستم یکپارچه و منظم برای قرار گرفتن اطلاعات مالی در ذیل هر کدام از عناوین اصلی یا فرعی طراحی کرد. از آنجایی که طراحی کدینگ حسابداری ممکن است کار نسبتاً آسانی برای حسابداران نباشد، در این مقاله تصمیم گرفتیم شما را با الفبای طراحی کدینگ حسابداری آشنا کرده و نکاتی را در این زمینه توضیح دهیم.

آموزش حسابداری در تبریز ویژه بازار کار

مبحث کدینگ حسابداری جز سرفصل مهم و ضروری دوره آموزش حسابداری ویژه بازار کار آپاداس می‌باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید...

کدینگ و طراحی حسابداری در علم امروز:

امروزه مطالب بسیاری درباره کدینگ حسابداری شنیده‌اید کدینگ حسابداری روشی برای کد کردن محاسبات به نوعی همان شاخه‌بندی محاسبات یا کلاس‌بندی در حسابداری می‌باشد. وقتی که محاسبات در حسابداری متنوع و زیاد باشد می‌تواند یک حسابداری که دارای آموزش حسابداری متوسط می‌باشد و از کدینگ حسابداری و طراحی کدینگ حسابداری سررشته و آموزش لازم را نداشته باشد، می‌تواند حسابدار را دچار اشتباهات غیرقابل قبولی در این زمینه نماید.

یکی از بهترین راه‌های آموزش به‌کار بردن کدینگ حسابداری در حرفه‌ها استفاده از آموزش حسابداری درست جهت تربیت افراد با دانش خوب در این زمینه می‌باشد. نرم افزار‌ها یکی از راه‌های عالی برای استفاده از کدینگ حسابداری به‌شمار می‌آید که ازجمله این نرم‌افزارها می‌توان به نرم افزار بسیار نام آشنای اکسل شرکت مایکروسافت اشاره نمود. اگر به دنبال یک روش خاص یکسان‌سازی برای همه محاسبات در یک شرکت یا مجموعه هستید کدینگ حسابداری یکی از روش‌های برتر در این زمینه می‌باشد.

پیشنهاد می شود جهت بهره مندی از انواع فایل های حسابداری به صورت اکسل به صفحه مربوطه مراجعه فرمایید.

درصورتی که به دنبال برطرف کردن مشکلات مالی مؤسسه خود می‌باشید پیشنهاد ما اجرای کدینگ حسابداری به‌وسیله مدیران مالی دارای تجربه بالا می‌باشد که تجربه این افراد تضمین‌کننده موفقیت اجرای کدینگ در مؤسسه شما می‌باشد. کدینگ در حسابداری دارای روش‌های مختلفی می‌باشد که در همه این روش‌ها لایه‌های پیاده‌سازی و تراکنش‌های مالی نقش بسیار مهمی را دارا می‌باشند.

کدینگ حسابداری چیست؟

در یک تعریف آسان، کدینگ یک نوع از دسته‌بندی حساب‌ها در حسابداری است. کدینگ حسابداری معمولاً به شکل درختی انجام می‌شود که این روش رایج‌ترین روش آن است. در کدینگ حسابداری دسته‌بندی‌هایی برای حساب‌ها مشخص می‌شود که دارای سطوح مختلف و کدهای متنوعی هستند و مشخص می‌کنند که سرشاخه و زیر شاخه‌ها کدامند.به این دسته‌بندی‌ها، شاخه‌بندی کردن و کدگذاری حساب‌ها کدینگ حسابداری گفته می‌شود.

( برای مشاهده جدول کدینگ حسابداری، روی کلمه جزوه کدینگ حسابداری کلیک کنید)

 

کدینگ در لغت

کدینگ در لفظ به‌معنای شماره‌گذاری‌است و ترکیب آن با حسابداری این معنا را می‌دهد که حساب‌ها در حسابداری کدگذاری شوند. در ادامه به سطوح مختلف در کدینگ حسابداری و ساختار استاندارد آن می‌پردازیم، اما قبل از آن، برای درک بهتر مفهوم کدینگ باید به ‌سراغ شناخت انواع کدینگ در حسابداری و اهداف استفاده از آن بپردازیم.

تعریف کدینگ حسابداری

طـراحـی و نـحـوه کـد دهـی سـیـسـتـم کـدیـنـگ حـسـابـداری:

ساختار کدینگ حسابداری به عوامل مانند فعالیت سازمان، کنترل و گزارشات مورد نیاز سازمان و اصول و استاندارد حسابداری بستگی دارد که در طراحی کدینگ حسابداری یک سازمان باید در نظر گرفته شود. کدینگ حسابداری برای هر سازمانی که طراحی می‌شود از اصول حسابداری پیروی می‌کند. در سطح گروه حساب‌ها، با عناوین کلی در کدینگ حساب‌ها ازهم تفکیک می‌شود. در طراحی کدینگ این عناوین با ارقام به‌عنوان کد مشخص می‌شوند. اولویت کددهی در سیستم کدینگ حسابداری به‌نحوی است که اولویت کدها و کدهای کوچک‌تر، به حساب‌های مهم‌تر که به پول نزدیک‌ترند اختصاص داده می‌شوند و بعد به حساب‌های سود و زیان و در مرحله آخر حساب‌ها با اهمیت کم‌تر کدگذاری می‌شوند.

 

معیارهای کدینگ حسابداری

طراحی کدینگ حسابداری برای تمامی سازمان‌ها، شرکت‌ها و… ضرورت دارد چرا که در رویه‌ها وعملکرد مالی آن‌ها بسیار حائز اهمیت می‌باشد. طراحی کدینک می‌بایست با شکل صحیح و بادقت طراحی شود و اصول و استانداردهای حسابداری در آن لحاظ شود. در طراحی کدینگ ترتیب چیدمان از چه حسابی شروع و به چه حسابی خاتمه پیدا می‌کند، حائز اهمیت می‌باشد. جهت طراحی کدینگ حسابداری بسیار مهم است که از خدمات و مشاوره مؤسسات خدمات مالی و یا مدیران مالی متخصص در این زمینه استفاده کرد. یک کدینگ حسابداری استانداردجهت تفکیک، طبقه‌بندی و ثبت اطلاعات مالی و تهیه گزارشات مورد نیاز مدیران مورد استفاده قرار می‌گیرد. کدینگ حسابداری شرکت‌های پیمانکاری با کدینگ حسابداری بازرگانی و صنعتی متفاوت می‌باشد. بنابراین اینکه کدینگ حسابداری متناسب با زمینه فعالیت باشد، مهم می‌باشد.

 

انواع کدینگ‌ حسابداری

کدینگ حسابداری متفاوت است اما به طور کلی پنچ روش اصلی داریم که از همه بیشتر استفاده می‌شود:

  1. حفظی:
    روش حفظی یکی از انواع کدینگ حسابداری است که پیچیدگی چندانی ندارد و حروف اول کلمات در کنار هم قرار می‌گیرند. مثلاً «حساب مالی بدهکاران» را به صورت کد «ح.م.ب» مشخص می‌کنند. در کسب‌وکارهای ساده، این روش کارایی زیادی دارد چون کدهای آن برای حسابدار مشخص است اما در کارهای پیچیده‌تر، مانند کدینگ حسابداری شرکت‌های تولیدی می‌توان از روش‌های بهتری بهره گرفت.
  2. سریالی:
    روش سریالی یا متوالی نسبت به حفظی پیچیده‌تر است و کارایی بیشتری هم دارد. به این صورت که اعداد در چند سطح کنار هم قرار داده می‌شود و برای حسابدار به آسانی قابل تفکیک است. به عبارت دیگر، برای حساب‌های کلی دو رقم مشخص می‌شود و برای حساب‌های جزئی‌تر دو رقم دیگر در کنار حساب‌ کلی قرار می‌گیرد و این سطوح را می‌توان افزایش داد. این روش تفکیک شده است و حسابدار با استفاده از کدتعیین شده به خوبی می‌تواند حساب‌ها را بررسی کند.
  3. سلسله مراتبی:
    در روش سلسله‌مراتبی به دلیل طبقه‎بندی عالی و تفکیک‌شده در سطوح مختلف کاربرد بیشتری در کسب‌وکارها دارد. این روش ترکیبی از روش حفظی و سریالی است. بدین‌ترتیب، در ابتدا یک کد به صورت حرف مشخص شده و سپس برای فعالیت‌هایی که در سطح این کد قرار می‌گیرند، کد عددی سریالی لحاظ می‌شود. به این شکل، حساب‌های گسترده‌ای را می‌توان طبقه‌بندی کرد.
  4. توده ای:
    در روش توده‌ای از عدد برای طبقه‌بندی محصول یا نوع فعالیت استفاده می‌کنند. مثلاً کدینگ حسابداری فروشگاهی به این صورت دسته‌بندی می‌شود «10:ماست، 20: پنیر، 30:خامه»
  5. وجهی:
    این روش پیشرفته‌ترین کدینگ حسابداری است و برای امور پیچیده استفاده می‌شود. در روش وجهی تنوع زیادی وجود داشته و به نوعی ترکیبی از روش‌های قبلی است. برای مثال، برای یک سطح می‌توان حرفی را در نظر گرفت و برای حساب‌‌هایی که در آن سطح قرار می‌گیرد از روشی دیگر استفاده کرد. این روش برای فعالیت‌های که با مدارک زیادی سروکار دارد، مانند کدینگ حسابداری شرکت‌های تولیدی، مناسب است.

همان‌طور که در ابتدا گفتیم اعداد بدون استفاده ارزشی ندارند اما حسابدار با وارد کردن این اعداد آن‌ها را به حساب‌هایی باارزش تبدیل می‌کند. اکنون به معرفی مهم‌ترین حساب‌ها می‌پردازیم.

کـدیـنـگ حـسـابـداری بـا اسـتـفـاده از نـرم‌افـزارهـای حـسـابـداری

کدینگ حسابداری با نرم افزارهای حسابداری
اینفوگرافیک و توضیحات در مورد کدینگ حسابداری

در نرم افزارهای حسابداری جهت ثبت اسناد و گردش مالی حسابها، نیاز به تعریف حساب‌ها بصورت سلسله مراتبی است. کدینگ حساب‌ها نیز به تعریف سلسله مراتبی حسابها کمک می‌کند، همچنین استفاده از کدینگ حساب‌ها در حسابداری، باعث می‌شود بتوانیم حساب‌ها را براساس نظمی که مورد نظر ماست مرتب کنیم.

عموماً کدینگ نرم‌افزار حسابداری به نحوی ایجاد می‌شود که در ابتدا حساب‌های دائم که قابلیت نقد شوندگی بالاتری دارند قرار گیرند و کد کوچک‌تر به آن‌ها تخصیص داده شود. پس از حساب‌های دائم، حساب‌های سود و زیانی و در نهایت حساب‌های انتظامی کددهی می‌شوند.

توضیحات نرم افزار حسابداری در کدینگ حسابداری

کدینگ حسابداری با استفاده از نرم‌افزارهای حسابداری:         

  نرم‌افزار حسابداری بهترین راه برای کدینگ حسابداری ‌است. البته برای این‌کار می‌توان ‌از نرم‌افزارهایی هم‌چون اکسل ‌هم استفاده کرد یا حتی کدینگ را بر روی کاغذ انجام داد.

نرم افزارهای مالی در کدینگ حسابداری

کدینگ حسابداری با استفاده از نرمافزارهای حسابداری:

نرم‌افزارهای مالی به دلیل امکانات و توانایی‌های زیادی که دارند و هم‌چنین امکان تغییرات گسترده‌ای که در آن‌ها وجود دارد، بهترین گزینه برای کدینگ حسابداری محسوب می‌شود.

توضیحات مسئله کدینگ حسابداری

اهداف کدینگ در حسابداری:

مسئله کدینگ حسابداری، یک موضوع ویژه و قابل تأمل است که پیشنهاد می‌شود به چند دلیل، از ابتدای شروع امر حسابداری در هر کسب و کاری مورد استفاده قرار گیرد:

اهداف کدینگ حسابداری به همراه توضیحات
  1. کدینگ حسابداری باعث استاندارد شدن عملیات‌های مالی و یک‌پارچه‌سازی آن‌ها بر‌اساس یک فرمت به‌خصوص می‌‌شود.
  1. به ثبت رویدادهای مالی و دقت بیشتر  آن‌ها و هم‌چنین سرعت و دقت در پردازش آن‌ها کمک شایانی می‌کند و باعث می‌شود، خطای انسانی در تیم‌های حسابداری به حداقل ممکن برسد.
  1. به تهیه گزارشات مالی با جزئیات دقیق و فراوان (هم‌چون صورت معاملات فصلی) کمک بسیاری می‌کند و به این امر سرعت و دقت بیشتری می‌بخشد.

 

اهمیت کدینگ در حسابداری:

آیا تا به‌حال به این فکر کرده‌اید که اگر در حسابداری مکانیزه عملیات کدینگ انجام نمی‌شد، به چه مشکلاتی برخورد می‌کردیم؟ چقدر برای پیدا کردن یک سند حسابداری باید زمان صرف می‌کردیم؟
و بسیاری پرسش‌های دیگری از این دست……

پس برای این‌که متوجه سطح اهمیت کدینگ در حسابداری شویم باید بدانیم که چه نقشی در حسابداری دارد. که در این‌جا به اختصار به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  1. باعث می‌شود که تمام حساب‌ها به‌صورت یک فرمت یک‌سان دسته‌بندی شوند و حساب‌ها دارای یک نظم خاص و نوعی یک‌پارچگی شوند.
  2. ثبت‌های حسابداری با توجه به نظم به وجود آمده، با سهولت فراوان و به دور از خطاهای انسانی انجام می‌شوند و نیز از اتلاف وقت جلوگیری می‌شود.
  3. باعث می‌شود گزارشات مالی با سرعت و دقت بیش‌تری تهیه گردند.
  4. در آخر کدینگ در حسابداری باعث بررسی و پردازش و تحلیل راحت‌تر گزارشات مالی برای استفاده‌کنندگان (داخلی و خارجی )خواهد شد.

پس همان‌طور که قابل درک می‌باشد:
کدینگ در حسابداری باعث نظم بخشیدن و سرعت دادن به انجام کلیه امور حسابداری در راستای رعایت معادله حسابداری و چرخه حسابداری خواهد شد.

سـاخـتـار اسـتـانـدارد بـرای کـدیـنـگ حـسـابـداری

ساختار استاندارد برای کدینگ در حسابداری

انواع گروه حساب

گروه حساب و حساب کل در کدینگ حسابداری
  1. حساب گروه: در این لایه از ساختار استاندارد کدینگ، صورت‌های حساب های مالی قرار می‌گیرد. در این سطح می‌توان همه بدهی‌های جاری و غیر جاری، درآمدها و هزینه ها، سرمایه‌گذاران و ذی‌نفعان و حقوق مرتبط با آن‌ها را قرار داد.
  1. حساب کل: در این لایه اغلب، صورت‌حساب‌های مالی تعریف می‌شود. معمولاً نیازها و فعالیت‌های شرکت از اجزای اصلی این سطح هستند و گروه حساب‌های شرکت را به ارقام کوچک‌تر تقسیم می‌کنند.

(جهت مطالعه و آشنایی بیشتر با سرفصل‌های گروه حساب، حساب کل، معین و تفصیلی بر روی جزوه کدینگ حسابداری کلیک کنید.)

حساب معین و حساب تفضیلی در کدینگ حسابداری

3. حساب معین: در این سطح نیز حساب‌های کل به حساب‌های کوچک‌تر و جزئی‌تر تقسیم می‌شوند. این حساب‌ها در حسابداری با نام حساب‌های معین شناخته می‌شوند.

  حساب‌های تفصیلی نیز حساب‌های خرد شده معین هستند که در اصطلاح با عنوان ‌«حساب تفصیلی» شناخته می‌شوند. حساب‌های تفصیلی در طبقه‌بندی، شرایط را آسان‌تر می‌کنند و شناسایی حساب ها را آسان‌تر می‌سازند.

  در نتیجه کدینگ، تحلیل و بررسی‌های مالی برای سرمایه‌گذاری یا محاسبه میزان دارایی‌ها به‌راحتی و بهتر از همیشه انجام شده و قدرت تصمیم‌گیری تصمیم گیرندگان داخلی و خارجی را ارتقا می‌دهد.

(جهت مطالعه بیشتر درخصوص ماهیت حساب‌ها بر روی کلمه ماهیت حساب‌ ها کلیلک کنید)

براساس کد حساب‌های معین:

  1. هزینه‌ها و درآمدها مشخص می‌شوند
  2. دارایی‌ها و بدهی‌های مجموعه استخراج می‌شوند.
توضیحات حساب های تفضیلی در کدینگ حسابداری
کد حساب های معین در کدینگ حسابداری

حساب‌های تفصیلی:

  1. خرده حساب هستند.
  2. حساب‌های ریز هر کسب و کار هستند.
  3. از یک کسب و کار به کسب و کار دیگر متفاوت است.
  4. گزارش‌های مالی براساس آن تهیه می‌شود.

سطوح (لایه های) کدینگ در حسابداری:

  • گروه حساب‌ها
  • سطح کل
  • سطح معین
  • سطح تفصیل
  • سطح تفضیل شناور

مـراحـل کـدیـنـگ حـسـابـداری:

مراحل کدینگ حسابداری

 نـقـش کـدیـنـگ در حـسـابـداری:

کدهایی که با نام کدینگ شناخته می‌شوند، در سیستم‌های مختلف حسابداری برای شناسایی بهتر و ساده‌تر حساب‌های درگیر و تسریع امور مربوط به ثبت حسابرسی مورداستفاده قرار می‌گیرند. این دسته از کدها، به گونه‌ای تعیین می‌شوند که در آن‌ها اقلام و کالاها و خدماتی که قابلیت نقش شدن سریع‌تر دارند، در رأس کدها قرار گیرند و بالعکس، با سخت شدن فرآیند نقدشوندگی، کددهی نیز پیچیده‌تر و در پایه‌های هرم تولید کد قرار داده می‌شود. تصویر زیر نمونه ای از کدینگ حسابداری است.

در تعریفی ساده‌تر می‌توانیم بگوییم که کدینگ حسابداری، درواقع به فرآیند دسته‌بندی و مرتب‌سازی عناوین و موضوعات مرتبط با فعالیت‌های حسابداری یک شرکت یا سازمان گفته می‌شود که امکان چینش و مرتب‌سازی موضوعات مالی و عملیات‌ها را، بر اساس موارد مختلفی مانند موضوع فعالیت و سطح فعالیت برای حسابداران امکان‌پذیر می‌کند. نکته مهم این است که گاهی برای این‌که حساب‌ها متعدد هستند، رویدادهای مالی شرکت یا سازمان به بخش‌های جزئی‌تری تقسیم می‌شوند تا ساختار دسته‌بندی حسابها و رویدادهای مالی، شبیه به یک هرم یا درخت باشد.

در این ساختار، هر شاخه درخت دارای یک سرگروه بوده و در بخش‌های بعدی یک حساب کل، حساب معین و نهایتاً حساب‌های تفضیل در آن‌ها قرار می‌گیرند. بنابراین در کدینگ، علاوه‌براینکه سرفصل‌های اصلی و فرعی فعالیت‌ها و موضوعات مربوطه مشخص می‌شود، قادر هستیم که ارتباط بین آن‌ها را برای ذی‌نفعان و کسانی که قرار است به اطلاعات دسترسی پیدا کنند، واضح کنیم. برای این منظور، سرگروه حساب‌ها درواقع همان حساب‌های اصلی هستند که دسته‌بندی کلی براساس آن‌ها شکل می‌گیرد و برای نمایش شمای کلی حساب‌ها استفاده می‌شوند.

حساب کل، حساب‌هایی هستند که برای اداره دارایی و سازمان امور مالیاتی بسیار مهم هستند و عملکرد آن‌ها نیز باید برای گزارش به این سازمان‌ها ارائه شود. حساب معین که سومین دسته است، بیشتر برای منظور گزارش‌دهی و تصمیم‌گیری مفید هستند و حساب‌های تفضیلی، حساب‌هایی هستند که برای هر سازمان منحصراً تعریف می‌شوند. اگر در سیستم کدگذاری حساب تفضیلی به یک حساب معین متصل باشد، آن را استاندارد و در غیر این صورت، آن را شناور می‌نامند.

نـکـات مـهـم در مـورد کـدیـنـگ حـسـابـداری:

توضیحات نکات مهم کدینگ حسابداری
  • کدینگ حسابداری یک مسئله تخصصی به‌شمار می‌رود و باید توسط متخصص این کار یا حسابداران و مدیران مالی باتجربه انجام گیرد.
  • این مسئله بسیاری از مشکلات مالی و حسابداری واحدهای اقتصادی را از ریشه برطرف می‌‌کند یا باعث جلوگیری از آن می‌شود، اما برای این کار باید خود این سیستم به‌درستی طراحی شود.

نـکـات مـهـم در مـورد سـاخـتـار کـدیـنـگ حـسـابـداری:

توضیحات نکات مهم ساختار کدینگ حسابداری

در تنظیم ساختار کدینگ حسابداری همواره باید به چند موضوع توجه کرد:

  • استانداردهای حسابداری
  • فعالیت شرکت
  • کنترل‌های داخلی
  • گزارشات موردنیاز (درون سازمانی، برون سازمانی)

 

کاربـرد سـیـسـتـم کدینگ در حسابداری:

سیستم‌های متفاوت حسابداری، به‌منظور شناسایی بهتر و ساده‌تر حساب‌های شرکت و صورت‌های مالی از کدهایی که با نام کدینگ شناخته می‌شوند، استفاده می‌گردد.

سیستم کدینگ حسابداری سبب سرعت در امور حسابرسی شرکت می‌شود. این کدها به‌صورتی تعیین می‌شوند که در آن‌ها اقلام کالاها و خدماتی که قابلیت نقدشوندگی سریع دارند، در رأس کدها قرار گیرند. هم‌چنین با سخت و پیچیده شدن فرآیند نقدشوندگی، کددهی پیچیده‌تر می‌شود.

کدینگ حسابداری، به فرآیند دسته بندی و مرتب‌سازی موضوعات و عنوان‌های مربوط به فعالیت‌های حسابداری یک شرکت یا سازمان شناخته می‌شود.

سیستم کدینگ حسابداری امکان دسته‌بندی و مرتب‌سازی عملیات مالی را طبق موارد مختلفی مانند نوع و سطح فعالیت سازمان برای حسابداران فراهم می‌آورد.

بعضی اوقات به‌دلیل زیاد بودن تعداد حساب‌ها، رویدادهای مالی شرکت به بخش‌های جزئی‌تر تقسیم می‌شوند؛‌ تا به‌وسیله آن ساختار دسته‌بندی حساب‌ها و رویدادهای مالی شبیه به هرم یا درخت باشد.

در این نوع ساختار، هر شاخه از درخت یک سرگروه دارد و در بخش‌های بعدی آن یک حساب کل، حساب های معین و حساب های تفضیلی به ترتیب قرار می‌گیرند.

لذا در سیستم کدینگ حسابداری، علاوه بر مشخص شدن سرفصل‌های اصلی و فرعی فعالیت‌ها و موضوعات مرتبط، قادریم ارتباط بین آن‌ها را به‌دست بیاوریم و آن‌ها را برای ذی‌نفعان و کسانی که می‌توانند به اطلاعات دسترسی داشته باشند توضیح دهیم.

برای انجام این کار اول سرگروه حساب ها تعیین می‌گردد. سرگروه حساب‌ها همان حساب‌های اصلی هستند که براساس آن ها دسته‌بندی های کلی شکل می‌گیرد و شکل کلی حساب‌ها نشان داده می‌شوند.

حساب کل، شامل حساب‌هایی هستند که برای اداره دارایی و سازمان امور مالیاتی اهمیت زیادی دارند و نتیجه عملکرد آن‌ها باید به این سازمان ها ارائه گردد.

دسته سوم که حساب‌های معین هستند، به منظور گزارش دادن و تصمیم‌گیری مفید هستند. دسته چهارم نیز مربوط به حساب‌های تفضیلی است که برای هر سازمان به طور مخصوص تعریف می‌شوند.

در سیستم کدگذاری وقتی که حساب تفضیلی به حساب معین متصل باشند، به آن حساب استاندارد و در غیر این صورت به آن حساب شناور می‌گویند.

 

کدینگ حسابداری خدماتی:

با بررسی کدینگ حسابداری شرکت خدماتی (Accounting Coding Of The Service Company) متوجه می‌شوید که در حالت عمومی و استاندارد تهیه شده و نمونه‌ای پیشنهادی است، که برمبنای عناصر اصلی حسابداری و استاندارد تهیه و ارائه گردیده است.

اما اگر شرکتی روش حسابداری دائمی و استاندارد منطبق بر بودجه‌ای پیش‌بینی شده را انتخاب نماید، قادر است هزینه‌های جذب و انحرافات را به بخش هزینه‌های عملیاتی در کدینگ حسابداری شرکت‌‌های خدماتی اضافه نماید و بدون تغییر در سطح حساب‌های گروه و کل، حساب‌های موردنیاز خود را بگنجاند.

یک نرم افزار حسابداری استاندارد، می‌تواند کدینگ استاندارد را تعدیل و تنظیم کند. در نرم‌افزار حسابداری قیاس شما قادرید با درنظر گرفتن زمینه که در آن فعالیت می‌کنید، از کدینگ پیش فرض قیاس استفاده کنید و هم می‌توانید از کدینگ حسابداری خودتان را در سیستم پیاده‌سازی نمایید.

در نرم افزار حسابداری قیاس امکان تغییرات گسترده در طراحی کدینگ وجود دارد. حساب‌های کل، معین، تفضیلی و سه سطح تفضیلی شناور که هرکدام دارای کد مخصوص به‌خود هستند.

کدینگ حساب‌های خدماتی در سه سطح گروه کل، معین و تفصیلی امکان تقسیم می‌شوند و قابلیت افزایش تعداد سطوح تفصیلی تا 7 سطح نیز وجود دارد.

 

کدینگ حسابداری بازرگانی:

طراحی کردن کدینگ حساب برای تمام مجموعه‌ها و سازمان‌های کوچک و بزرگ برمبنای حجم مالی و مقدار پیچیدگی آن‌ها مهم می‌باشد.

به‌همین منظور کسب و کارهای بزرگ باید براساس فعالیت‌های خود یک سیستم کدینگ حسابداری ایده‌آل و منظم برای امور مالی خود طراحی نمایند تا در انجام امور مالی و طبقه‌بندی آن‌ها مشکلی پدیدار نشود.

شرکت‌های تولیدی و بازرگانی در حوزه کسب و کار‌های بزرگ قرار می‌دارند و و لذا در شرکت‌های تولیدی و بازرگانی سیستم حسابداری به نسبت شرکت‌های دیگر، دارای پیچیدگی بیش‌تری بوده و نیاز به دسته‌بندی حساب‌ها به صورت دقیق و جامع دارد.

در سازمان‌های تولیدی نظارت و کنترل هزینه و درآمد‌ها بیش‌تر به‌نظر می‌آید. طراحی یک سیستم کدینگ مناسب این امکان را فراهم می‌آورد تا حساب شرکت‌های تولیدی و بازرگانی به‌طور مؤثر و براساس با نیازهای تجاری سازماندهی گردد.

پیشنهاد می شود مقاله حسابداری بازرگانی را نیز مطالعه فرمایید.

 

کدینگ حسابداری تولیدی:

شرکت‌های تولیدی دارای محاسبات حسابداری پیچیده‌‌ای هستند. برای سودآوری مناسب، آن‌ها نیاز دارند که به خوبی بتوانند هزینه‌های تولید را پیگیری کنند.

برای این‌کار آن‎ها به سیستم‌های حسابداری پیشرفته‌ای نیاز دارند که در آن انواع هزینه‌ها و روش‌های تولید مورد نظارت قرار بگیرد.

سیستم‌های پیشرفته حسابداری مثل نرم‌افزارهای تخصصی حسابداری محک، قابلیت تعریف حساب‌های شناور را به شرکت‌ها و بخش‌های مالی آن‌ها می‌دهد.

شرکت‌های تولیدی از این طریق قادرند به‌خوبی مواد اولیه خود را تعریف کرده و محاسبات مرتبط با پیگیری هزینه‌ها را به‌طور خودکار انجام دهند.

(جهت اطلاعات بیشتر درخصوص مؤسسات بازرگانی و تولیدی و ویژگی‌های آن بر روی واحدهای اقتصادی کلیک کرده و مقاله مربوطه را مطالعه فرمایید.)

سیستم‌ حسابداری پیشرفته یکی از ملزومات فعالیت اقتصادی در دنیای امروز به حساب می‌آید. تصور کردن یک شرکت تولیدی موفق بدون داشتن یک سیستم حسابداری پیشرفته دیگر به‌کلی غیر‌ممکن است.

یکی از کاربردهای مهم کدینگ حسابداری در تفکیک حساب‌ و طبقه‌بندی حساب‌های شرکت‌های تولیدی است.

این شرکت‌ها به‌این ترتیب قادرند انواع محاسبات پیچیده را تا حدی به‌صورت خودکار انجام دهند و ساختار مناسبی برای پردازش و مدیریت امور مالی خود داشته باشند.

کدینگ حسابداری شرکت تولیدی شامل تعیین یک چارچوب استاندارد برای حساب‌‌ها می‌شود. این چارچوب به سادگی با تفکیک منطقی حساب‌ها از یکدیگر و کدگذاری آن‌ها ایجاد می‌گردد.

بدین منظور امکان بررسی و جستجوی معنادار اسناد حسابداری در شرکت‌های تولیدی ایجاد می‌گردد.

 

سطوح مختلف کدینگ شرکت تولیدی:

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، در حسابداری از کدینگ برای تفکیک انواع حساب‌ها و جدا کردن آن‌ها از یکدیگر استفاده می‌شود. شرکت‌های تولیدی لازم است که از یک ساختار حسابداری استاندارد استفاده کنند. این ساختار استاندارد از طریق تعریف کدها و چارچوب‌بندی حساب‌ها ایجاد می‌شود. به‌صورت کلی یک ساختار حسابداری استاندارد دارای سلسله‌مراتبی مشخص و قابل تشخیص است.

در سیستم‌های تخصصی حسابداری شرکت تولیدی، سطوح مختلف حساب‌ها به شکل استاندارد از یکدیگر تفکیک می‌شود. در این سیستم اولین طبقه و سطح حساب شامل «گروه حساب» می‌شود. در بخش گروه حساب، کلی‌ترین انواع حساب بعد از دفتر کل از هم جدا می‌شود. برای مثال حساب‌ کارکنان، حساب‌‌های مواد اولیه، و امثال این در این دسته تعریف می‌شوند.

سطح بعدی در کدینگ حسابداری شرکت تولیدی در نرم‌افزارهای تخصصی حسابداری تولیدیی، شامل «کد» می‌شود. این سطح به‌صورت خودکار دراین سیستم‌ها تعریف می‌شود اما کاربران می‌توانند به‌صورت دستی نیز آن‌را تعریف کنند. در ادامه سطح‌های معین و تفصیلی نیز در‌این نرم‌افزار تعریف می‌شود و با کمک آن‌ها می‌توان جزئی‌ترین اطلاعات حسابداری شرکت تولیدی را مدیریت کرد.

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، نرم‌افزار تخصصی حسابداری محک به کاربران اجازه تعریف کدهای شناور را نیز می‌دهد. با استفاده از این کدها امکان پیگیری حساب‌ها و مدیریت مالی هوشمند تا حد زیادی برای شرکت‌های تولیدی فراهم می‌شود. برای مثال از این کدها برای تعریف موجودی انبار استفاده شود هنگامی که فروش انجام می‌شود سیستم به صورت خودکار اطلاعات را اصلاح می‌کند.

 

امکانات کدینگ حسابداری تولیدی:

امروزه سیستم‌های حسابداری و مدیریت مالی یکپارچه‌ای ایجاد شده‌اند که در صورت استفاده درست و هوشمندانه، می‌توانند تا حد زیادی در مدیریت مالی شرکت‌های تولیدی به مدیران این شرکت‌ها کمک کنند. همچنان که پی‌شتر دیدیم، این امکان ازطریق تعریف و تخصیص برخی از کدهای محاسباتی امکان‌پذیر است. یکی از این نوع کدها، کدهای شناور است که کاربران نرم‌افزار تخصصی شرکت تولیدی محک به‌سادگی می‌توانند آن را تعریف کرده و از آن استفاده کنند.

هنگامی که برای تعریف یک حساب از یک کد شناور استفاده شود، سیستم این حساب‌را شناسایی کرده و تمام تراکنش‌ها و تغییرات ورودی و خروجی‌های این حساب را به‌صورت خودکار پیگیری می‌کند. این قابلیت به حسابدارهای متخصص و مدیران مالی شرکت‌های تولیدی امکان می‌دهد از بهترین انواع کدینگ حسابداری شرکت تولیدی استفاده کنند.

علاوه‌بر کدهای شناور، دقت جزئیات و ورودی حساب‌ها در سیستم‌های نرم‌افزاری محک بسیار بالا است و از کدهای تفصیلی که یک درجه جزئی‌تر از کدهای معین محسوب می‌شوند در آنها استفاده می‌شود. به این ترتیب مدیران مالی هیچ نگرانی از بابت جزئیات پردازش حساب‌ها نخواهند داشت و می‌توانند کلیه محاسبات پیشرفته حسابداری را با بالاترین دقت انجام دهند.

نرم‌افزارهای تخصصی و پیشرفته شرکت‌های تولیدی در نسخه‌های مختلفی عرضه می‌شوند. نسخه‌های ابتدایی و ساده آنها برای تولیدی‌های کوچک با تعداد محدودی از افراد شاغل و محصولات مشخص کاربرد دارند. سطح بالاتر مربوط به تولیدی‌های بزرگ‌تر بوده و به همین ترتیب سطح بعدی به بزرگ‌ترین شرکت‌های تولیدی اختصاص دارد. امکانات نسخه ابتدایی نرم‌افزار حسابداری تولیدی محک شامل موارد زیر می‌شود:

  • عملیات حسابداری مالی
  • عملیات بازرگانی
  • عملیات تولید
  • عملیات خزانه‌داری
  • گزارشات عمومی
  • گزارش‌های مورد تائید اداره دارایی

هریک از بخش‌ها شامل مجموعه‌ مختلفی از عملیات‌های حسابداری و محاسباتی می‌شود. کدینگ حسابداری شرکت تولیدی در بخش عملیات حسابداری مالی قرار گرفته است.

 

کاربرد کدینگ حسابداری شرکت تولیدی:

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، کدینگ فرآیندی است که طی آن اسناد حسابداری که شامل اعداد و ارقام هستند تبدیل به داده‌های قابل جستجو و بررسی می‌شوند. به‌این ترتیب می‌توان گفت کدینگ حسابداری فرآیندی است که امکان پیگیری و بررسی اسناد در حسابداری را امکان‌پذیر می‌سازد. هیچ ساختار استاندارد بین‌المللی برای کدینگ وجود ندارد و وظیفه تعیین آن‌ها به‌عهده حسابدار است. با این حال اداره دارایی کشورهای مختلف چارچوب‌های متفاوتی از محاسبات را قابل قبول می‌داند.

 

هـمـه چـیـز دربـاره کدینگ سازمانی یا کدینگ شرکتی:

در مقاله‌های پیشین به‌طور خلاصه به کدینگ شرکتی یا سازمانی به‌طور مختصر پرداخته شد. در این مقاله قصد داریم به‌طور کامل به بررسی کدینگ شرکتی بپردازیم. مزایای توسعه‌ی روزافزون فناوری، به‌کارگیری آن را اجتناب‌ناپذیر می‌نماید. امروزه فناوری با گسترشی که داشته است در همه‌ی سازمان‌ها برای رسیدن به بهره‌وری بالاتر مورداستفاده قرار می‌گیرد. فناوری، سرعت و دقت انجام کارها را بالابرده و از هدر رفتن منابع جلوگیری می‌کند. افزون برآن فناوری باعث بهبود کیفیت محصول می‌گردد. بهبود کیفیت همراه با کاهش هزینه‌ها به معنای رسیدن به بهره‌وری است. در سازمان‌های صنعتی، استفاده از فناوری بسیار رایج بوده و می‌توان گفت از الزامات انجام فرآیندهای سازمانی است. به‌کارگیری تجهیزات و ماشین‌آلات، کامپیوتر و نرم‌افزارهای سازمانی، همگی نمودهایی از حضور فناوری در صنعت هستند.

سازمان‌ها برای آن‌که بتوانند با صرف کمترین هزینه، بالاترین کیفیت محصول را داشته باشند باید بتوانند منابع سازمان خود را به‌درستی مدیریت و کنترل نمایند و به دنبال بهترین روش‌هایی باشند تا هریک از منابع انسانی، منابع مالی و منابع فیزیکی، در بهترین زمان و با بالاترین کارایی در اختیار سازمان بوده و در جهت تولید محصول باکیفیت به‌کار گرفته شوند. برای دستیابی به این مهم، فرآیندهای سازمانی، طراحی و اجرا می‌شوند. استفاده از فناوری در اجرای فرآیندهای سازمانی نیز، معمول بوده و در قالب نرم‌افزارهای سازمانی نمود پیدا می‌کند. ایجاد ERP های متنوع در بازار نرم‌افزار دنیا، مانند SAP و Oracle، نمود فناوری‌های بروز دنیا براساس بهترین روش‌های آزموده شده در اجرای فرآیندهای سازمانی است.


کدینگ انبار:

کد شناسایی در انبار یا به اختصار کدینگ انبار به منظور شناسایی و تشخیص تک‌تک کالاهایی که در انبار نگهداری می‌کنید مورد استفاده قرار می‌گیرد و مراحل آن به شرح زیر است:

  1. شناسایی و کد گذاری: کدگذاری اولیه با هدف شناخت اقلام و تعیین جایگاه آن‌ها در سیستم کدینگ انبار.
  2. یکسان سازی کدها: تولید درخت ماشین‌آلات برای شناسایی اقلام جایگزین شده و مشابه و اختصاص دادن یک کد واحد به هرکدام.
  3. ایجاد دستورالعمل: ایجاد یک نام و مجموعه دستورالعمل‌های داخلی برای کاربری موجودی های کالا.
  4. بررسی بانک اطلاعات موجودی ها

مزایای کدینگ انبار:

سیستم مناسب کدینگ انبار با توجه به تعداد و تنوع موجودی محصولات در یک انبار از اهمیت بالایی در برخوردار است و از مزایای آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اعمال یک سیستم مناسب کدینگ انبار باعث بررسی دقیق اطلاعات مربوط به کالاها می‌شود.
  • اعمال سیستم کدینگ انبار امکان بهره‌مندی از سیستم‌های الکترونیکی برای مدیریت انبار و موجودی را فراهم می‌کند.
  • امکان ردیابی کالا در هر سطح از سازمان به واسطه کدینگ کالا فراهم است.
  • امکان شناسایی تأمین‌کنندگان کالا براساس سیستم کدینگ کالا میسّر می‌شود.
  • کد انتخابی تمامی مشخصات لازم برای معرفی دقیق کالا را نشان می‌دهد.
  • استخدام نیروی انسانی کمتر برای انبارگردانی به واسطه کدینگ کالا .

( جهت مطالعه بیشتر در مورد انبار،  بر روی جزوه انبار کلیک کنید).

 

اهـمـیـت اسـتـفـاده از سـیـسـتـم کـدیـنـگ انـبـار:

استفاده از یک سیستم کدینگ انبار از آن جهت دارای اهمیت است که بر تمام بخش‌های یک سازمان نظیر سیستم درخواست خرید داخل و خارج، سیستم برنامه‌ریزی و کنترل تولید، سیستم فروش، سیستم خدمات پس‌از فروش تأثیر می‌گذارد. برای مثال:

  • موجب دقیق‌تر شدن فعالیت‌های انجام گرفته و بررسی کیفیت آن‌ها می‌شود.
  • با پیاده‌سازی یک سیستم مناسب کدینگ کالا در انبار تشخیص میزان کسری‌های واقعی موجودی انبارها به خصوص انبارهای بزرگ میسّر می‌گردد.
  • انبارگردانی مکانیزه و بدون کاغذ علاوه بر صرفه‌جویی در هزینه کاغذ، باعث کاهش زمان ورود موجودی شمارش شده کالا در سیستم می‌شود.
  • در شرکت‌های بزرگ به طور میانگین تعداد بالایی کالا وجود دارد، سیستم کدینگ انبار باعث کاهش هزینه‌های انبارگردانی خواهد شد.
  • از انواع خطاهای سهوی در هنگام نوشتن و خواندن کد محصولات جلوگیری می‌شود.
  • بر میزان حمل‌ و نقل اضافه به کمک کدینگ انبار نظارت می‌شود.
  • بر فسادپذیری مواد و ضایعات کالا به‌علت اطلاع از تاریخ تولید و انقضا نظارت می‌شود.

در به روز کردن موجودی‌های انبار نقش دارد.

 

سخن پایانی:

امیدواریم که پس‌از مطالعه، به سؤالاتتان در زمینه کدینگ حسابداری پاسخ داده باشیم و هم‌چنین اهمیت به اهمیت مسئله کدینگ پی برده باشید. کدینگ حسابداری امری تخصصی است و درصورت عدم انجام آن بادقت و تخصص موردنیاز ممکن است مشکلات مالی و حسابداری بسیاری برایتان به‌وجود بیاید. باید بگوییم که طراحی یک سیستم کدینگ حسابداری برای سازمان یا شرکت در رویه‌ها و عملکردهای مالی آن بسیار مهم بوده و یک امر تخصصی است. بنابراین اگر فرآیند کدینگ بادقت و به شکلی صحیح و کارآمد انجام شود، مدیران می‌توانند انتظار داشته باشند که بسیاری از مشکلات مالی و حسابداری شرکت یا سازمان مرتفع شده و اشتباهات انسانی در آن به‌شدت کاهش می‌یابد. هم‌چنین شرکت‌ها و سازمان‌ها می‌توانند برای طراحی کدینگ حسابداری از شرکت‌ها و دیگر مؤسسات خدمات مالی و حسابداری دراین خصوص کمک بگیرند تا فرآیند طراحی کدینگ به‌خوبی صورت گیرد. امیدواریم این مطالب که در پی پاسخ به سؤال کدینگ حسابداری چیست بود، برای شما مفید بوده باشد. در صورتی‌که سؤالات دیگری در همین زمینه داشته باشید، می‌توانید آن‌را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول

امیدواریم با مطالعه این مقاله پاسخ خود را به سوالات دریافت کرده باشید. در کنار مطالعه این مطلب، کارشناسان آپاداس در انتخاب دوره آموزش حسابداری مناسب شما را همراهی خواهند کرد. شما می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی ثبت شده در قسمت تماس با ما ارتباط برقرار کنید و یا با درخواست مشاوره رایگان با شما در تماس خواهیم بود.

 گردآوری شده توسط: نیلوفر شرقی 1400/12/01، دانشجوی مقطع کارشناسی، رشته حسابداری.

سایر مقالات آپاداس:
عکس خانم هانیه هاشم زاده مدیر مالی و مدیر تولید محتوای آپاداس

هانیه هاشم زاده

هانیه هاشم‌زاده، متولد 1367با حسابداری درمحیط کار به‌صورت تجربی آشنا شد. وی دانش‌آموخته رشته مدیریت دولتی در مقطع کارشناسی و رشته مدیریت فن‌آوری اطلاعات در مقطع کارشناسی ارشد است. از فعالیت های فعلی خانم هانیه هاشم زاده، علاوه بر ارائه خدمات و آموزش حسابداری، مدیریت تیم محتوای تخصصی سایت، پیج اینستاگرامی، تنظیم دوره ها و تهیه جزوات می‌باشد.

وبسایت آموزشگاه حسابداری آپاداس علاوه بر ارائه مقالات حسابداری، دوره های آموزش حسابداری و فایل اکسل حسابداری نیز ارائه می‌کند. اگر در تبریز هستید و به دنبال آموزشگاه حسابداری معتبر می‌گردید، شرایط شرکت در دوره و سایر اطلاعات مربوطه را در صفحه آموزش حسابداری در تبریز آپاداس می‌توانید مشاهده فرمایید. همچنین دوره آموزش آنلاین حسابداری آپاداس به شما این امکان را می‌دهند که مهارت‌های لازم برای مدیریت مالی شرکت خود را کسب کنید و با استفاده از فایل‌های اکسل آماده، کارایی و دقت بیشتری در کار خود داشته باشید.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}