اصول حسابداری

اصول حسابداری

0.0

اصول حسابداری

حسابداری همانند هر رشته‌ای برای استحکام و انطباق نیاز به ارکان و قوانین خاصی دارد. اصول حسابداری به زبان ساده مفاهیم اساسی حسابداری می‌باشند که هر مبتدی باید اصطلاحات آن را فراگیرد.

اصول حسابداری چیست؟ اصول حسابداری در واقع یک مدل کامل از نحوه انجام امور حسابداری است که بنابه نظر اساتید بزرگ حسابداری، پایه اصلی این دانش می‌باشد.

در این مقاله که توسط تیم محتوای آپاداس در شرکت ساختاردانش‌پاشا تهیه شده است، ضمن طرح سوال “اصول حسابداري چيست” به برآوردهای حسابداری و سایر اصول اولیه، با نحوه آموزش اصول حسابداری برطبق جزوه اصول حسابداری و کتاب اصول حسابداری همراه با مثال برای اصول حسابداری پرداخته می‌شود.

حسابداری نیز مانند سایر علوم نیازمندِ ارکان و قواعدی برای استحکام و انطباق می‌باشد، و ابتدایی‌ترین مباحث برای هر تازه‌واردی است که باید بداند.

درس اصول حسابداری چیست؟ مشکل ایجاد یک مفهوم اساسی از حسابداری با این واقعیت آغاز شد که سوابق حسابداری در همه موسسات باید برای همه قابل‌درک نبود، تا بتوانند آن‌ها را مقایسه نموده و یک گزارشِ واحد دریافت کنند. بنابراین، رهبران و معلمان در این زمینه شروع به‌معرفی روش‌های خود نمودند. سپس این اصولِ جامعی که باید توسط حسابداران اعمال شود را، اصول حسابداری نامیدند، و پس از آن برای اصول حسابداری کتاب تدوین کردند.

آنچه خواهید خواهند...
    Add a header to begin generating the table of contents

    اصول و مفروضات حسابداری چیست؟

    اصول و مفروضات حسابداری مهم‌ترین مفاهیم و موضوعات اساسی هستند که هر حسابداری باید به آن‌ها تسلّط داشته باشد. از آنجا که مفروضات و اصول حسابداری براساس محاسبات علمی و ریاضی تعیین می‌شود، به‌عنوان چهارچوبی برای رشد و توسعه این رشته برای کسانی که تازه وارد حسابداری شده‌اند، درنظر گرفته می‌شود.

    بنابراین، اگر در حسابداری کار می کنید یا کسب و کاری دارید که قطعاً نیاز به حسابداری دارد، به سوال “مفروضات و اصول حسابداری چیست” توجه بیش‌تری نمایید.

    نوشته شده: توسط تیم محتوا و حسابداران باتجربه آپاداس

    مفروضات حسابداری، مفروضاتی هستند که امکان تهیه و تصحیح صورت‌های مالی و گزارشات را فراهم می‌نمایند، به عبارت دیگر منشأ شکل‌گیری اصول و مفاهیم حسابداری می‌باشند.

    این مفروضات شامل چندین عنصر می‌باشد که به توضیح آن‌ها پرداخته شده‌است:

    • 1
      فرض تفکیک شخصیت
      بر اساس این فرضیه، هر شرکت و سازمان تجاری دارای شخصیت خاص خود می‌باشد، که از سایر افراد جامعه و شرکت‌ها مستقل است. به‌عنوان مثال، یک فرد می‌تواند چندین شرکت داشته باشد؛ که در هر کدام مستقل از دیگری فعالیت می‌نماید. به‌همین ترتیب موسسات و شرکت‌ها دارای شخصیت حقوقی مجزا از صاحبان خود بوده و کلیه اموال، دارایی‌ها، اسناد و مدارکِ متعلق به خودِ شرکت می‌باشد، اما باید توجه داشت که مالکِ شرکتِ درقبال تعهدات مالی و … مسئول بوده و در صورت عدم انجام تعهدات، طرفینِ تعهد می‌توانند حقوق خود را مطالبه کنند.
    • 2
      فرض تداوم فعالیت
      زمانی‌که یک کسب‌و‌کار یا سازمانی شروع به‌کار می‌نماید، به‌نظر می‌رسد که اهداف بلندمدت داشته و قصد دارد برای مدت‌طولانی فعالیت نماید. سپس استانداردهایی نیز بر این اساس تعیین می‌گردد تا فعالیت کسب‌وکار برای مدت‌طولانی و حفظ خدمات آن ادامه یابد.
    • 3
      فرض دوره مالی
      در هر شرکتی می توان عمر بلند بنگاه‌ قتصادی را به بازه‌های کوتاه‌مدت سالانه تقسیم نمود. شاید اصطلاح «سال‌مالی» را شنیده باشید، سال مالی همان دوره‌مالیِ هر سال می‌باشد.
    • 4
      فرض واحدپولی
      براساس این فرض، در امورمالیِ شرکت، واحد مشخصی برای پول تعیین می‌گردد که برمعیارِ آن موظف به پرداخت یا دریافت می‌باشد.
    • 5
      فرض تعهدی
      براساس این فرض، درآمدها به‌محض وصول و هزینه‌ها به‌محض تحمل بدون درنظر گرفتن زمان دریافت و پرداخت باید در دفاتر ثبت شوند.

    اصول پذیرفته شده حسابداری چیست؟

    ده اصول پذیرفته شده حسابداریGAAP، به مجموعه‌ای مشترک از قوانین، استانداردها و رویه‌های حسابداری اشاره دارد که توسط هیئت استانداردهای حسابداری مالی (FASB) صادر شده است. شرکت‌های عمومی در ایالات متحده باید هنگام تنظیم صورت‌های مالی از GAAP پیروی نمایند.GAAP توسط ده اصل کلیدی هدایت می‌شود و مجموعه‌ای از استانداردهای مبتنی بر قوانین می‌باشد. اغلب با استانداردهای بین‌المللی، گزارش‌گری‌مالی (IFRS) مقایسه می‌شود. IFRS یک استاندارد بین‌المللی است و اخیراً تلاش‌هایی برای انتقال گزارش GAAP به IFRS صورت گرفته است.

    اصول حسابداری را نام ببرید؟

    اصول اولیه حسابداری چیست؟ همان‌طور که در همه شاخه‌های مختلف علمی و کاربردی، قوانین و چهارچوب‌هایی وجود دارند که همیشه باید رعایت شوند، در امورمالی و حسابداری نیز قوانین و مقررات خاصی باید رعایت شود و همه افرادی که در این زمینه فعالیت می کنند باید از آن‌ها پیروی نمایند. در حسابداری این را اصول اولیه حسابداری ‌می‌نامند.

    اصول حسابداری شامل چیست؟ اصول محدودکننده حسابداری شامل 4 مورد است که در زیر به توضیح هریک می‌پردازیم:

    اینفوگرافیک اصول حسابداری
    • 1
      اصل بهای‌تمام‌شده
      اولین اصلِ اصول محدود کننده حسابداری چیست؟ اصل بهای‌تمام‌شده اولین اصل حسابداری می‌باشد که برطبق این اصل، همه رویدادها باید به ارزشِ تاریخ وقوع ثبت گردند.
    • 2
      اصل تحقق درآمد
      دومین اصلِ اصول عمومی حسابداری چیست؟ اصل تحقق درآمد دومین اصل می‌باشد که براساس این اصل، درآمد باید در تاریخ وقوع ثبت شود نه در زمان دریافت وجه.
    • 3
      اصل تطابق
      سومین اصلِ اصول اساسی حسابداری چیست؟ اصل تطابق سومین اصل حسابداری می‌باشد که براساس اصل تطبیق، هزینه‌ها و درآمدهای هر دوره باید در سال‌مالی مربوطه ثبت شوند.
    • 4
      اصل افشای کامل
      آخرین اصول حسابداری دولتی چیست؟ اصل افشای کامل چهارمین اصول حسابداری می‌باشد، که طبق این اصل گزارش‌ها و بررسی‌ها زمانی صورت می‌گیرد که تمام اطلاعات مربوط به یک رویداد به‌طور کامل و با تمام مواردِ مورد نیاز ثبت شود. با این حال، اطلاعات اضافی را نمی‌توان در گزارش‌ها گنجاند.
    • 5
      فرض تعهدی
      براساس این فرض، درآمدها به‌محض وصول و هزینه‌ها به‌محض تحمل بدون درنظر گرفتن زمان دریافت و پرداخت باید در دفاتر ثبت شوند.

    اصول حسابداری به انگلیسی (GAAP) شامل:

    اصول حسابداری 1 چیست؟

    هر فردی که قصد دارد در رشته حسابداری فعالیت نماید، لازم است ابتدا آموزش اصول حسابداری 1 را بگذراند. آموزش اصول حسابداری 1 برای علاقه‌مندان به حسابداری و فعالانِ این رشته پرطرفدار ضروری می‌باشد؛ اما امروزه شاهد هستیم بیش‌تر دانشجویان حسابداری پس از گذراندن اصول حسابداری یک مفاهیم اساسی حسابداری را فراموش می‌نمایند. حتی فارغ‌التحصیلان رشته حسابداری در مقاطع کاردانی و کارشناسی، بیش‌تر مفاهیم و فرمول‌های اصول حسابداری 1 را که شامل مفروضات حسابداری، اصول حسابداری و اصول محدودکننده یا میثاق‌های حسابداری می‌باشد، از یاد برده‌اند. این دانشجویان تصور می‌نمایند که دانستن این مفاهیم مهم نبوده و تنها انجامِ ثبت‌های حسابداری کافی می‌باشد.

    درس اصول حسابداری 1 چیست؟ درس اصول حسابداری ۱ به سه بخش کلی به شرح زیر طبقه‌بندی می‌شود:

    برای فراگیری اصول حسابداری1 باید جزوه اصول حسابداری 1 و کتاب اصول حسابداری 1 را در اختیار داشته باشید. بهترین کتاب اصول حسابداری 1 شامل: اصول حسابداری 1 پیام‌نور و اصول حسابداری ۱ جمشید اسکندری می‌باشد.

    اصول حسابداری ۲ چیست؟

    اصول حسابداری 2 شامل موضوعات مهم ذیل می‌باشد:

    بهترین کتاب برای مطالعه این مبحث کتاب اصول حسابداری ۲ جمشید اسکندری می‌باشد.

    چگونه اصول حسابداری بخوانیم؟

    اگر قصد دارید در هر شغلی و در هر زمینه‌ای خوب باشید، نیاز به گذراندن آموزش حرفه‌ای دارید. در حسابداری نیز هر چه مهارت بیش‌تری بیاموزید، حرفه‌ای‌تر خواهید بود.

    اصول حسابداری چگونه است؟ رشته حسابداری مبتنی بر فرضیات و قوانین خاصی است که یادگیری آن اگر توسط استاد مجرب صورت گیرد، آسان و قابل‌فهم می‌باشد. آگاهی و یادگیری هر یک از این قوانین حسابداری برای شخصی که می خواهد حسابداری انجام دهد لازم و ضروری می‌باشد.

    در آموزشگاه ساختاردانش‌پاشا بهترین دوره برای افرادی که با هر سوادی قصد فعالیت در حسابداری را دارند، دوره حسابداری ویژه بازارکار آپاداس می‌باشد که با مراجعه به صفحه مربوطه می‌توانید اطلاعات بیشتری کسب نمایید.

    در انتها لازم به‌ذکر می‌باشد که اصول حسابداری، تنها مفاهیم تئوری و آکادمیک این رشته نبوده و هر حسابداری باید هنگام ورود و انجام کار در هر واحد اقتصادی، باید برطبق اصول و مفروضات حسابداری، چهارچوب‌ها را معین نموده و شروع به فعالیت نماید. پس دانشجویان باید از ابتدا به یادگیری کاربردی و مفهومی این مبحث همّت نمایند.

    این درس جزو اولین سرفصل‌های دوره حسابداری ویژه بازارکار آپاداس می‌باشد که کاملاً به‌صورت کاربردی و معنادار تدریس می‌شود تا دانش‌آموخته‌گان ضمن پی‌بردن به اهمیّت آن، مهارت کاربرد آن را به دست آورند.

    سوالات متداول

    اصول حسابداری چیست؟

    اصول حسابداری در واقع یک مدل کامل از نحوه انجام امور حسابداری است که بنا به نظر اساتید بزرگ حسابداری، پایه اصلی این دانش: اصول و قواعد این حرفه می‌باشد.

    درس اصول حسابداری چیست؟

    رهبران و معلمان با معرفی روش‌های خود، اصولِ جامعی که باید توسط حسابداران اعمال شود را اصول حسابداری نامیدند.

    اصول و مفروضات حسابداری چیست؟

    اصول و مفروضات حسابداری مهم‌ترین مفاهیم و موضوعات اساسی هستند که هر حسابداری باید به آن‌ها تسلط داشته باشد.

    آخرین مقالات
    آپاداس

    مدیر

    {{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
    {{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
    {{ options.labels.newReviewButton }}
    {{ userData.canReview.message }}
    {{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
    {{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
    {{ options.labels.newReviewButton }}
    {{ userData.canReview.message }}